Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

sobota, května 03, 2003

Hoang patří k tisícům zdravotně nepojištěných. Viklající stolička ho donutila koupit členství v programu, který zajišťuje slevy, ale přitom neposkytuje pojištění. Funguje to jednoduše: zaplatíte 10 dolarů měsíčně a máte garantováno, že když půjdete k "jejich doktorovi," ošetří vás za stanovenou cenu. "Svým" doktorům posílají spoustu zákazníků a ti jim zato poskytnou množstevní slevu. Za zdravotní pojištění pokrývající i stomatologii byste zaplatili několik set dolarů měsíčně.

Takže Hoang šel k zubaři a zjistil, že má lokalizovaný zánět dásně, který spolu s úbytkem kosti a ústupem dásně rozviklal paní stoličku. Zubař mu očistil a ohladil kořeny v postiženém kvadrantu a ořezal část dásňové tkáně, kterou už nešlo zachránit. Bylo to hotovo za dvacet minut a stálo to přes třista dolarů. Hoanga ještě čeká očištění a ohlazení kořenů v dalších třech kvadrantech a vytržení jedné osmičky, která mu dělá v puse paseku. Za všechno dohromady vyplázne devět set dolarů (to už je jako se slevou). Lidičky, važte si evropského polostátního zdravotnictví.

A používejte zubní niť. :-) Hoang nesmí tři dny kousat, takže baští kojeneckou stravu. Včera jsme mu rozmixovali zbytek uvařené rýže s hovězí polévkou a tofu. Okořenili jsme to, takže výsledek chutnal slušně, ale vzhledově si to nejspíš dokážete představit... Já jsem využil této příležitosti a usmažil jsem si kupu bramboráků, na které jsem měl už delší dobu strašnou chuť a Hoang je nemá rád. Bohužel tady neexistuje polohrubá mouka. Ta jejich se spíš podobá hladké, takže výsledek nebyl úplně dokonalý, ale dalo se...

Archiv blogu