Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

sobota, března 08, 2003

Fotky, opětovný návrat jara, čeština a Drewermann

Tak nové fotky už jsou dostupné. Původně jsem chtěl vytvořit vlastní album na svojí stránce, ale bylo s tím moc práce, tak jsem je nechal na stránkách Living Album. Ti mají asi nejlepší program na vytváření fotoalb doma na počítači - zadara. Kromě toho ještě používám oFoto. Je to celkem šikovné, pokud člověk zatím nemá digitální fo'ták. Pošlu jim film poštou a oni mi za 4 dolary film vyvolají a naskenujou, pošlou vyvolanej zpět a vytvoří mi album na internetu. Kdybych si chtěl koupit fotky tištěné, což nechci, tak si je prostě doobjednám. Vím, že v Praze existuje podobná služba, ale chtěli za to naprosto nehorázné sumy.

Mimochodem, dneska je zase skoro 10 stupňů a svítí sluníčko. Jako na horské dráze.

Dočetl jsem knížku Eugena Drewermanna "Co je důležité, je očím neviditelné: hlubinně psychologický výklad Malého prince." V originále to vyšlo pod názvem Das Eigentliche ist unsichtbar: Der Kleine Prinz tiefenpsychologisch gedeutet. Anglicky to vyšlo jako "Discovering the Royal Child Within: A Spiritual Psychology of The Little Prince". Zajímavý je už i rozdíl v názvech v angličtině a němčině-češtině. Třeba o těhle věcech někdy někdo napíše nebo už napsal diplomku. Drewermann má zajímavou perspektivu - je to zaroveň klerik a psychoanalytik. Obě skupiny se ho trochu straní, dokonce snad nesmí jako kněz v Německu kázat. Na hlubší informaci o jeho knížce teď nemám čas, ale doporučuji k přečtení. Knížku j sem se snažil před rokem sehnat v Praze a byla rozprodaná. Tady jsem ji sehnal náhodou přes e-bay.

Péčí mojí kamarádky Gábiny jsem se dostal ke svým pražským instalačkám a konečně mám na domácím počítači češtinu. Tak zkouším, jestli to bude všechno dobře fungovat.

Archiv blogu