Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

neděle, prosince 11, 2005

Skvělá knížka, ale pod stromeček moc nedoporučuju

Právě jsem dočetl úžasně napsanou ale velmi ponurou knihu, kterou vřele doporučuju, ale raději si ji nechejte pro jinou příležitost než poklidné vánoční lenošení. Jmenuje se We Need to Talk About Kevin a napsala ji Lionel Shriver. V kostce: padesátiletá žena píše dopisy svému bývalému manželovi poté, co jejich šestnáctiletý syn zastřelil ve škole 9 spolužáků.

Udeřila zima


Education
Originally uploaded by Michal Ginter.
Vždycky jsem se v duchu posmíval lidem, kteří chodili do parku s oblečenými psy. Viki má ale za sebou druhé nachlazení a pořád hýká jako husa. Picasso odmítal chodit ven, jakmile se teplota přiblížila k bodu mrazu. Zatímco Viki a Hynek se zuřivě rozběhli ke dveřím, jakmile jsme si začali oblékat bundy a zachrastili vodítky, Picasso nereagoval ani na přivolání. Když jsme ho šli vyzvednout do pokoje, nadzvedl lenivě hlavu, mírně zakroutil ocasem a pohledem říkal: musím zase do té zimy? Vždyť se přece můžu vyčůrat na hadru na podlaze jako vždycky... Jakmile jsme vyšli před dům, zapřel se předníma a ostenativně se klepal jako osika. Inu, nakonec jsme podlehli a pořídili oblečky. Částečně na radu veterináře. Přece jenom přechod z vytopeného bytu do sychrava není pro malého hladkosrstého psa asi ani nic příjemného, ani nic zdravého. Inu, celkem jim to v té černé sluší, ne?

Archiv blogu