Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

sobota, října 04, 2003

Snopudná močopudnost

Nouzí obrazných snů určitě netrpím. Mám štěstí na velmi agilní podvědomí. Před nějakou dobou jsem ale odhalil souběh okolností, za kterých se mi propojí obrazy z činností posledních dní podivným způsobem nebo si dotvoří podivnou zápletkou. Takové sny se mi zdají téměř pravidelně, když se mi v brzkých ranních hodinách chce čurat dost na to, abych se tím na chvíli probudil, ale zase ne úplně dost na to, abych se vyštrachal z postele a šel na záchod, takže se obrátím na druhý bok a usnu.

Tak třeba dneska ráno. Zdálo se mi, že jsme se tady v New Yorku nakonec rozhodli přestěhovat do jiné oblasti. Dostali jsme nabídku strávit den v bytě ve Washington Hights (o kterých už jsem tady psal) a pak se rozhodnout, jestli si ho chceme pronajmout nebo ne. Inu, vyrazili jsme do Washington Hights - Hoang, já a Salma a Patty Bouvier ze Simpsonových. Obrovský třípokojový byt se nacházel ve starém domě s velikým, částečně zastřešeným vnitroblokem, kde se zrovna něco dostavovalo. Moc se mi líbil. Hoang se odešel podívat do vyšších pater domu, zatímco já jsem se Salmou a Patty našel v kuchyni pod dřezem tajnou zásobu cigaret. Vzali jsme krabičku a vyšli jsme z bytu zadním východem, který vedl právě do chodby ústící do vnitrobloku. Vnitroblok byl vskutku obrovský. V nezastřešené části zrovna dostavovali bazené. Pod zastřešenou částí byla půjčovna aut (29 dolarů za den) a tržiště. Salma a Patty se vyvalily na stupínek u východu a kouřily. Já jsem si sice s nimi cigaretu zapálil, ale šel jsem směrem k nezastřešené části vnitrobloku, kde pouliční prodavači nabízeli čerstvé pečivo a zeleninu. Byl jsem jak v Jiříkově vidění. Otočil jsem se na Salmu a Patty a křičím: "ty jo, tady maj čerstvý bategy. Tenhle byt musím dostat!" A přesně v tu chvíli jsem se probudil.

Ten sen má pochopitelně své hluboké psychoanalytické roviny, ale to bych nosil moc kůži na trh... :-)

Vězte tedy, že jsem se včera koukal večer na Simpsons, že stále zvažujeme, jestli se přestěhovat do jiného bytu nebo ne a že se mi občas setsakramentsky stýská po cigaretách, ale nekouřím, protože by mě Hoang buzeroval.

Archiv blogu