Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

pondělí, července 07, 2003

Víkend 4. července

Myslím, že mě New York naučí slastem chalupaření, kterým jsem v Praze nikdy nepodlehl, protože se město přes víkend dostatečně vylidní a je tam pro mě ideální hladina energie.

New York je přelidněný a hektický sedm dní v týdnu, čtyřiadvacet hodin denně.

Dlouhý víkend kolem svátku nezávislosti trávíme opět u kamarádky v Hamptons, o kterých jsem už tady psal. Na léto si pronajala levnější chalupu kousek za vesnicí. Má obrovskou zahradu, která sousedí s lesem a není oplocená. Jsou tady tucty veverek a srn - tak drzých a zvědavých, že se postupně přibližují až na pět metrů a vůbec jim nevadí, že jsou na zahradě čtyři psi. Kupodivu i psi si jich přestali po pár hodinách všímat.



Tady je zbytek fotek.

Letošní červen patřil mezi nejdeštivější v historii americké meteorologie a následně se tady na venkově vyrojily tisíce komárů. Nohy mám v jednom ohni. Včera se mi dokonce jedna bestie dostala pod triko a pohryzala mi záda.

Tentokrát jsou síly lidí a domácí zvířeny vyrovnané - čtyři psi, jedna kočka a pět lidí. Včera jsme byli na chvíli na pláži a prožili jedno menší drama. Lulu, asi roční velmi divoká fenka, kterou moje kamarádka před půl rokem adoptovala, zmerčila kachnu s malými a jala se je pronásledovat do moře. Kachna ji velmi chytře odlákala od potomstva. Lulu za ní plavala stále hlouběji do moře a absolutně se nedala přivolat. Její majitelka lítala po břehu a marně na ni vřískala. Tak jsem se nakonec svlékl do trenclí, skočil do vody, dohonil Lulu a kachnu a přitáhl ji na břeh.

Tento víkend se k nám připojil přítel našeho kamaráda a majitele dvou kokršpanělů, kterého firma konečně převelela z Los Angeles do New Yorku, čímž jimž končí dvouletý vztah na dálku.

Při té příležitosti jsme začali zvažovat různé varianty, jak častěji a pravidelněji vypadnout za město. Mým ideálem by bylo pravidelněji pendlovat mezi Prahou a New Yorkem, ale to by bylo realizovatelné pouze tehdy, kdybych měl vlastní malou firmu. Začínám propočítávat různé nápady, tak se to snad za pár let povede. (za předpokladu, že dám New Yorku ještě šanci, k čemuž jsem se na sto procent zatím neodhodlal.) Ale pokud se tak stane, začínáme uvažovat o nájmu domečku za městem. Možností je mnoho (hory hodinu severně od New Yorku, moře tady na Long Islandu, nejspíš kousek dále než Sag Harbor, protože tam je levněji.) V každém případě bychom si mohli dovolit nájem jenom mimo letní sezonu, takže to snad vyhrajou hory. šli bychom do toho nejspíš napůl s těmi kamarády, se kterými trávíme víkend tady. Uvažují o tom, že by si přece jenom nechali auto, které mají v Los Angeles a že bychom se podělili o nájem a garážování auta na Manhattanu. Nejspíš by to nebylo ještě od tohoto podzimu, protože všichni potřebujeme našetřit peníze. S Hoangem oba chodíme do práce v drtivé většině případů čtyři dny v týdnu, takže bychom si místo středy brali volno v pondělí nebo pátek a trávili čtyři dny na Manhattanu a tři dny na venkově. V červnu a červenci bychom pracovali více a v srpnu přiletěli na měsíc do Prahy. Myslím, že je to na pár let dobrý plán.

Konečně dorazily nostrifikované transkripty mého univerzitního vzdělání v Praze, takže bych teoreticky mohl od podzimu pokračovat ve studiích. Našel jsem si zajímavý program na City University of New York - musím jenom zjistit, jak veliký je rozdíl ve školném pro rezidenty a nerezidenty. Pokud by byl výrazný, tak bych nejspíš počkal do příštího jara, kdy tady budu mít zaplacené první daně a budu se moct zaregistrovat jako rezident státu New York.

Archiv blogu