Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

pátek, září 26, 2003

Nevyzpytatelné vyhledávací servery

Můj počítač návštěv na osobních stránkách mi umožňuje nahlédnout alespoň kousíček za oponu anonymity návštěvníků. U posledních dvaceti hostů poznám, odkud se na blog dostali. Kromě štamgastů, kteří mají můj blog založený v oblíbených položkách nebo přímo vypisují adresu, se ke mně občas někdo dostane přes nějaký vyhledávací server. Některá hesla typu "čínská restaurace" jsou pochopitelné, protože jsem tady o několika básnil. Nicméně, během posledních pár dní se sem nějakým způsobem dostali lidi, kteří ve vyhledávači zadali "prsy a mu" a "těžké prsy." Tak nevím. :-))) Projel jsem prvních deset stránek odkazů a svoje stránky jsem tam nenašel. Pak jsem to vzdal. Třeba jsem byl někde úúúúplně vzadu a nechtělo se mi tam proklepávat. Nicméně, nejspíš tady nenašli co hledali. Nebo třeba jo, co já vím...
Den příjemných zpráv

Takhle by mohly vypadat zprávy každý den. :-)

Moje nejlepší kamarádka tlumočila v Událostech a komentářích Kevina Mitnika, jednoho z nejznámějších hackerů, který vydal po návratu z basy knížku a přijel ji propagovat do Prahy.

Amina Lawal, nigerijská žena, která byla před drahnou dobou odsouzena k trestu smrti ukamenováním za to, že porodila 10 měsíců po rozvodu, byla soudem vyšší instance osvobozena - jistě i na základě obrovského mezinárodního tlaku, do kterého se značným způsobem zapojila i Evropská unie. Kdysi jsem na blogu uváděl odkaz na příslušnou petici. Doufám, že jste tehdy podepsali a přispěli tak alespoň malinkatým dílem k dnešnímu úspěchu. Údajně je podobných případů ještě několik a "právnící bez hranic" se snaží využít tohoto nového precedentu a vybojovat jim život.


27 izraelských pilotů v záloze odmítlo uposlechnout vojenský rozkaz a účastnit se operacích na palestinském území s tím, že tyto operace působí zbytečné ztráty mezi civilním obyvatelstvem. V televizi se vyjádřili, že nebudou poslouchat nemorální rozkazy. Izraelská média se podle zpráv jiných médií z toho mohla po...

Komentátorka Událostí a komentářů se podle mně zcela správně zeptala, jestli se v německých státních "nenáboženských" školách stejně tak zabývají křížemi jako čádory.

A nakonec ... byla přestřižena pomyslná páska a do živého provozu vstoupily internetové stránky našeho newyorského tlumočnického spolku.

Archiv blogu