Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

úterý, července 20, 2004

Další babiččina dobrodružství

Tak Babička už je Pražanda.  V pondělí jsem ji přehlásil na inspektorátě a vyzvednul pražské značky.  Původně jsem tam vyrazil už v pátek v nekřesťanských 7:30, protože jsem se dopředu nepodíval na internet a nezjistil, že za a) mají v pátek zavřeno a za b) registr automobilů přesunuli z Kongresové na několik pracovišť po celé Praze.  V pondělí jsem dorazil na registr na Ohradě pět minut před otvírací dobou a než jsem stačil vyplnit lejstra, byl jsem na řadě.  Tam jsem pro změnu zjistil, že si úřednický šiml vymyslel nový úkon - tzv. evidenční kontroly.  I když máte platnou technickou a emise, musíte jít před převodem na stanoviště technické kontroly a nechat si vystavit za dvě kila protokol, že zkontrolovali čísla motoru a bůhví čeho ještě.  Tak jsem jel zpátky tramvají do garáže pro Babičku, přivezl ji na technickou, kde se pánové kochali a pak jsem teprve pořídil nové značky.  I tak jsem ale byl hotový před desátou. 
 
Odpoledne jsem se stavil u rodičů a alespoň kousek je svezl. 


 
Dneska jsem svezl bráchu do Luk pod Medníkem a sešli jsme dolů k Sázavě.  Je tam prastará kolonie srubů a chat, o které jsem už tady psal.  To místo zbožňuju.  Tak se pokochejte alespoň jednou fotkou toho, jak si představuji, že má vypadat chata...
 

 
 
 

Archiv blogu