Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

středa, října 22, 2003

Když prší, tak leje ... jak se tady říká

Minulý týden jsem se věnoval jenom propagaci. Pořád dolaďuju stránky, dopracovávám databázi kontaktů, chystáme se s Julií na velkou rozesílací akci, která proběhne tento víkend. Na žádný překlad jsem v podstatě ani nešáhl.

Tento týden jsem pro změnu zavalen překlady. Včera jsem dělal zakázku odtud a začal pomalu pracovat na velké zakázce z Prahy. Dnes odpoledne jsem do toho dostal velikou urgentní zakázku, kterou jsem právě dodělal. Do konce týdne mám ještě dva velké překlady. Takže do sobotního rána se nehnu z domova. Ale díky bohu za to - peněz tady není nikdy dost...

Joe milionář vyrazil do světa aneb podejte mi kýbl, budu zvracet

V americké televizi proběhlo několik variací na první soutěž Joe Milionář, ve které se x žen ucházelo o jednoho chlapa, o kterém jim producenti show řekli, že je milionář a on nebyl. Zápletkou bylo, jestli s ním dívka zůstane i když se dozví, že je to traktorista bůhví odkud a vydělává tak na chleba. Když zůstane, dostanou myslím milión dolarů dohromady. Tak to nějak bylo. Chyták byl v tom, že celý pořad byl předtočený, takže účastnice údajně opravdu nevěděly, která bije.

Inu, teď už jim v Americe na špek nikdo neskočí, tak se vydali do Evropy. V létě jsem v hospodě v Praze potkal Američana, který pracoval pro casting "nějaké reality TV show" a odmítal říct které, tak jsem si říkal, že se musím podívat na první díl.

No neskutečné! Vybrali dokonalou karikaturu ignorantského burana, který pracuje jako koboj někde v Texasu. Blbej jak pučto! Pronajali vilu v Toskánsku a do ní nalákali x dívek a žen, z nichž myslím 4 jsou Češky, aby se o něj ucházely. Už do prvního dílu zapracovali snad všechny existující stereotypy panujících o Evropanech v USA a naopak. V určitých místech jsem si říkal, že to snad nemůžou myslet ani vážně. No, evidentně myslej.

Na další díly se dívat nebudu ale chtěl jsem vám alespoň dát vědět, o co přicházíte. Tady je jeden z mnoha odkazů.

Archiv blogu