Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

pátek, března 28, 2003

V New Yorku pokračují protiválečné akce. Předpokládám, že Česká televize mlčí jako dosud, tak o tom píšu. Dneska skupina lidí zorganizovala ve středu města na 5. Avenue nepovolenou akci, které se říká "die in" - to znamená, že si lehnou vedle sebe na ulici a zablokují dopravu. Včera měli demonstraci (nepovolenou) v části města, kde je soustředěno několik velkých televizních společností. Obrovská kontroverze taky panuje kolem protiválečných prohlášení při udělování Oskarů. Před Oskary se povídalo, že byl na všechny vyvíjen nátlak, aby neříkali nic proti válce. Pět lidí to přesto učinilo - někteří inteligentněji než jiní. Michael Moore, který natočil údajně velmi dobrý dokument o zbraních v americké společnosti, přednesl velmi emotivní a za daných okolností dosti nepřístojný a navíc nepříliš inteligentní projev. Brody, představitel klavíristy, na druhou stranu vystoupil velmi sofistikovaně a přesvědčivě. Dost se tady o tom mluví.

Snažím se pořád sehnat někoho, kdo by mi pomohl s vietnamštinou. Hoang nemá dost trpělivosti s mou prasáckou výslovností. Včera jsem byl na obědě v Nha Trangu a naproti mě u stolu seděly dvě Vietnamky. Objednal jsem si Vietnamsky, což upoutalo jejich pozornost a začali jsme se bavit (anglicky). Řekl jsem jim, že se učím vietnamsky a že hledám někoho, kdo by mi s tím pomohl výměnou za lekce angličtiny. Vypadala, že ji to nadchlo a vyměnili jsme si telefonní čísla. Pro jistotu jsem hned zmínil, že můj přítel je Vietnamec. Ukázalo se ale, že nějak nepostřehla rozdíl mezi přítel a kamarád. Dneska mi volala a zvala mě na rande. :-) Zjevně neznala slovo "gay," tak jsem jí to musel velmi pomalu a zřetelně vysvětlit. :-))) Nechci to bagatelizovat, ale nejspíš si říkala, že když si narazí "Američana," tak se třeba vdá a dostane trvalý pobyt. Sňatky za účelem získání trvalého pobytu jsou tady ještě častější než doma...

Foťák zatím nedorazil. Sleduju zásilku přes internet a trčí na dispečinku v Newarku.

Archiv blogu