Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

středa, listopadu 05, 2003

Metro je ložnice, tělocvična i knihovna

Dnes odpoledne jsem se rozhodl vydat nejprve do East Village a při vodní dýmce pilovat první koncept překladu krátké knížky, na kterém pracuji s jednou kolegyní. Potom jsem se vydal pěšky do čínské čtvrti po nákupech.

V metru obsadil lavici u dveří vedoucího do druhého vagónu bezdomovec. Za dvacet minut stihnul celou odpolední hygienu. Nejprve se vyklubal zpod deky. Protřel si oči, upravil hnízdo a začal cvičit. Nejprve si protahoval ruce, potom se v předklonu snažil dosáhnout co nejvíce ke kotníkům, načež zášvihem protahoval boční svalstvo zad a ramena. Otevřel dveře na přechodní můstek do druhého vagónu, vyšel si na chvilku na čerstvý vzduch a pořád si u toho něco sám pro sebe povídal. Nakonec zašel zpátky, vytáhnul z báglu pouzdro s brýlemi, nasadil si je na nos, rozložil noviny a začal si číst. Než si stihnul dát odpolední kafe, musel jsem na čtrnácté ulici vystoupit.

Archiv blogu