Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

čtvrtek, června 26, 2003

Predevcirem jsem byl na jednodenni konferenci v Newportu ve state Rhode Island. Je to asi ctyri hodiny cesty autem z New Yorku. Krasne jachtarske mestecko, do ktereho se clovek dostane pres obrovsky vysoky most. Vcera mi bohuzel nesel doma internet, takze jsem nemohl natahnout fotky. Ucinim tak co nejdriv.

Venku je straslive horko. Letos to opravdu jde z extremu do extremu. Polovinu cervna jsme tady meli 10-15 stupnu a prselo, ted to najednou vyskocilo ke ctyritce. Cinska ctvrt sala jako vysoka pec. Narozdil od Prahy je tady horko od brzkeho rana az do pozdniho vecera. Asfalt a budovy nasaji teplotu a salaji a salaji. Kdyz clovek prochazi kolem trhu s rybami, tak musi zadrzet dech, jinak by z toho smradu omdlel.

Vcera se mi podarilo kombinaci otevrenych oken a stropnich vetraku vytvorit pruvan, ktery stahl teplotu v byte na 30 stupnu. S mirnym vankem to bylo snesitelne.

Klimatizaci doma nechci. Kdyz jsem odjizdel z Newportu, byla po celem dni na slunci v aute hotova sauna, tak jsem si zapnul klimatizaci. Jak mi tak foukal po horkem dni studeny vzduch do obliceje, hned druhy den me zacalo skrabat v krku a tect z nosu. Takze jsem nachlazenej za parneho leta.

Mam potvrzenou letenku. Prilitam do Prahy 2. srpna brzo rano a mel bych tam byt do konce srpna.

Archiv blogu