Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

neděle, dubna 13, 2003

Konečně přišla dlouho očekávaná druhá vlna jara. Venku bylo celý den 17 C, svítilo sluníčko. Byli jsme oba strašlivě leniví a po obědě jsme si na pár hodin dáchli. Před setměním jsme se ještě vydali na další průzkum okolí. Tentokrát jsme šli severně a kromě lepší a bližší sámošky jsme našli pár velmi pěkných bloků.

Tahle fotka je speciálně pro moji mámu, která si pořád nejspíš myslí, že žiju v nějakém nebezpečném ghettu. Takže i toto je Harlem...


Střední a západní Harlem je rozmanitá čtvrt, ve které hned vedle krásného bloku udržovaných městských domů najdete blok polorozbožených barabizen zabavených v daňové exekuci. Čtvrt ale prochází pomalým, byť neustále pozorovatelným, rozkvětem. Za pár let to tady bude plné butiků, restaurací a kaváren a nově příchozí budou platit dvojnásobné nájmy než my, kteří jsme se sem přestěhovali včas a zajistili jsme si relativně levný byt s valorizací nájemného regulovanou na 2 % ročně.

Harlem je čtvrt kostelů. V našem bloku jsou tři - jeden veliký baptistický přímo proti našemu domu, potom ještě jeden malý protestantský a malý haitský. Modlí se tady i psi...


Archiv blogu