Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

pondělí, července 21, 2003

Krásný den

Včera byl nádherný den - kolem 25 C, mírný opar na obloze, foukal jemný vánek. Odpoledne jsme se procházeli po Chelsea Piers, což je bývalé přístaviště na řece Hudson po pravé straně spodní části Manhattanu. Celou oblast vloni renovovali a je to tam moc pěkné. Výběžky do řeky jsou částečně zatravněné, všude lavičky a stolky se židlemi, u řeky je chladněji než ve městě, vánek je tam silnější, prostě paráda. Hoang se potom odebral pracovat na svém scénáři do české kavárny "Doma." Já jsem nejprve uvažoval o tom, že bych pokračoval procházkou po Central parku, ale nakonec jsem se rozhodl, že navštívím syrskou kavárno-čajovnu v East Village a dám si vodní dýmku. Majitelé byli rádi, že mě vidí, i když jsem tam nebyl od dubna. Sedl jsem si na maličkou předzahrádku, báňal pomalu dýmku a bylo mi fajn. Při takhle příjemném počasí jsou lidé upovídaní, zvláště když vidí něco neobvyklého a vodní dýmky tady přece jenom nejsou ještě tak běžné jako v Praze. Nejprve se u mě zastavil jeden indián a ptal se mě, co to kouřím. Tak jsem mu nabídl, ať si dá práska. Jablečná dýmka mu moc chutnala a zahrál mi za to melodii na flétnu. Potom si ke mně přisedl jeden upovídaný člověk a asi hodinu jsme klábosili o Evropě (zrovna mu zavolala známá z Paříže, ať za ní přijede a když se dozvěděl, že jsem Evropan, byl z toho celý nadšený).

Z jiného soudku: v Harlemu je spousta toulavých koček. Vedle našeho domu je prázdná zarostlá parcela, na které se usadila nádherná černobílá kočka se dvěma maličkými koťaty. Když jsem se vracel domů, uviděl jsem je na chodníku. Tak jsem zašel nahoru a donesl jim misku mlíka. Když jsem se vrátil dolů, už byly mimo dohled. Postavil jsem misku za popelnice a do půl minuty nejspíš ucítily vůni dobroty a přiběhly. Nezahlídl jsem ale jejich matku, tak doufám, že je v pořádku. Jednáme s jedním člověkem, který má zájem pronajmout si od nás náš byt na ten měsíc, co budeme pryč. Tak ho poprosím, ať je občas taky nakrmí...

Archiv blogu