Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

neděle, července 13, 2003

Nová "reality show" na americké kabelové televizi

Možná už jsem se zmiňoval o po pořadech typu "Extreme Makeover," ve kterém producenti vyberou účastnici, která chce zcela změnit svůj zevnějšek, odvezou ji pryč ode všech známých a rodiny a dají jí možnost podstoupit cokoli chce, případně cokoli jí odborníci doporučí: prvotřídní holič, trenér, plastická chirurgie, atd. Po dokončení celého procesu se účastnice setká s rodinou. Všechno se to natáčí a diváci zpětně celou záležitost sledují.

Stanice Bravo spustila nový pořad, který se jmenuje Queer Eye for the Straight Guy. (volně přeloženo to znamená něco jako heterák pod teplým dohledem) Heterosexuální muž se přihlásí do výběru bu'd sám, nebo ho tam může s jeho souhlasem přihlásit přítelkyně. Pořad má většinou zájem o stereotypního chlápka, který je tak trochu šlomp, tak trochu prasátko, tak trochu buran. Nasadí na něho skvadru pěti stereotypních gayů: kadeřník, módní návrhář, bytový návrhář, kulinářský odborník, odborník na kulturu. No a ti dají dokupy chlápka i jeho byt a výsledek předvedou jeho blízkým. Obecenstvo celou záležitost sleduje ze záznamu. Samozřejmě jsou to všechno mělké stereotypy, ale musí to být zábava. Zrovna o tom vyšel článek v New York Times.


Pevnost Italů v Bronxu

Dneska jsme vyrazili do italské čtvrti Bronxu, která má velmi dlouhou tradici. Měli jsme štěstí - zrovna probíhala pouť, takže tam bylo velmi živo. Je to štreka, ale pokud budete v New Yorku, návštěva stojí určitě zato. Jak se tam dostat? Jed'tte metrem D do Bronxu na stanici Fordham. Potom můžete jít bud'to pěšky východně po Fordham, až narazíte na Arthur Avenue. Po Arthur Avenue se vydáte doprava, až narazíte na 187. ulici. Je to celkem kus, takže pokus se Vám nechce jít o rušné Fordham pěšky, můžete si zkrátit cestu kterýmkoli autobusem. Mají tam úžasné italské rodinné restaurace, na které se konkurence v Little Italy v dolní části Manhattanu absolutně nehrabe, byt' ceny jsou kupodivu velmi podobné. Kromě toho tam je obrovské tržiště a mnoho malých obchůdků - řeznictví, zelenina, pekárny [jako u nás na Vinohradech :-)]. Uzenáři přímo před vámi maso nebo uzeniny nakrájejí, zabalí vám je do papíru, cenu počítají tužkou na papíru, prostě starosvětská paráda. Nakoupili jsme sýry, kanistr skvělého panenského oliváče, olivovou pastu, focaccia, sušené rajčátka, prosciutto, mozzarellu - budou hody. Přímo na ulici tam mají vedle obchůdků s rybami a mořskými plody takové stánky, kde si můžete koupit ústřice, oni vám je přímo na místě rozloupnou, posloužíte si z výběru omáček a předkrm je na světě. Narazili jsme tam na jeden jugoslávský obchod, ve kterém měli takové ty malé polské perníkové bobky plněné povidly a zalité čokoládou. Mňam!

Archiv blogu