Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

neděle, září 14, 2003

Žižkov v New York Times

V dnešních New York Times je článek o starých městech v Evropě, ve kterých to žije. Kapitola o Praze se soustřeďuje na Žižkov. V podstatě se v něm píše, že turisti, kteří si potřebují na chvíli odpočinout od krásného Starého města, se začínají stále více vydávat na Žižkov společně se spoustou mladých Čechů, kteří se tam stěhují za levným nájmem a populárními bary kolem Bořivojovy ulice. Podtitulek: drsná čtvrť začíná lákat turisty. :-))) Článek byl dobrý a do velké míry pravdivý, ale drsná čtvrť? Tím mě teda dostal.
Tichá pošta

Dopoledne jsem byl za svojí kamarádkou a obchodní partnerkou Julií v Brooklynu. Cestou domů jsem se stavil v Čínské čtvrti dokoupit potraviny. Prodírám se takhle davem po Canal Street, která je lemovaná krámky s krámy a pouličními prodejci pirátského zboží všeho druhu - od falšovaného značkového oddělení po cédéčka a dévédéčka. Chodník byl neprodyšně ucpaný nakupujícími, takže jsem postupoval velmi mírným tempem. Najednou jsem si všimnul, že jedna trhovkyně zvedla ruku a začala rychle balit svůj pojízdný krámek. Signálu si všimla druhá trhovkyně pár metrů kolem ní a začala taky rychle balit. Vlna mě nakonec předběhla a když jsem došel na Lafayette, utíkala už po krajnici řada trhovců, tlačíc vozíčky s cédéčky. Chystala se šťára a kouřové signály byly evidentně rychlejší a efektivnější než policejní vysílačky.

Archiv blogu