Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

neděle, srpna 21, 2005

Od slov k praktickým krokům

nemusí být daleko. Dnes večer už se všichni čtyři prckové snaží zvedat na všechny čtyři a chodit. Pravda, mají trochu potíže zvednout svá nacpaná panděra. :-) Většinou se svalí už po dvou krocích, ale ty dva kroky jsou přece jenom první kroky a sledujeme je s patřičnou hrdostí. :-)

Super vychytávky na Googlu

Spoustě z Vás asi neříkám žádnou novinu, ale včera jsem kliknul na google na "more" a našel jsem tam spoustu super vychytávek.

Například tam jsou velmi podrobné satelitní mapy. Tady je naše ulice.

Taky se tam dají vyhledávat různé obrázky případně text v knihách nebo vědeckých časopisech.

Vřele doporučuju jejich desktop search i picasu. Picasa je dokonalý prohlížeč a jednoduchý editor fotek. Desktop search prohledává váš počítač stejným způsobem jako google prohledává internet.

veni, vidi, vici


day 9 0231
Originally uploaded by Michal Ginter.
Dnes ráno se prckům začala rozlepovat očička, takže si budu muset dávat větší pozor a nefotit s bleskem. Za pár dní by měli začít chodit, tak jim začátkem týdne pořídíme dětskou ohrádku, ať mají více průzkumného prostoru.

Archiv blogu