Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

čtvrtek, března 06, 2003

Jarni den
Mame za sebou dokonaly jarni den. Rano bylo skoro 10 stupnu (vcera hluboko pod nulou) a prselo. Pres obed se vyjasnilo a cele odpoledne svitilo slunicko. Po dlouhe dobe jsem nemusel mit pod kalhoty podvlikacky. :-) Tak jsme to oslavili a dali si na vecu stejk jako bejk se zampiony a sojovo-vinnym prelivem se zelenymi fazolkami a mexickymi tortillami s vejcem a syrem. Recept byla trosku moje improvizace, ale vysla mnamkove. Nejprve jsem si rozetrel asi 4 strouzky cesneku a ctvrtinu dal stranou. Vetsi dil jsem rozmichal s troskou olivace a potrel jim stejky a nechal zalezet. Pak jsem rychle pripravil zalivku: trochu sojovky jsem smichal s troskou ryzoveho vina na vareni a karamelu a redil vodou, az jsem dosahl tu spravnou chut. Pak jsem si trochu nahral troubu. Naslehal jsem dve vajicka s troskou mlika a spetkou muskatoveho orisku a zahustil jsem to nadrobno nastrouhanym zralym syrem. Na rozehratou panev jsem dal jednu tortillu a na ni dve lzice vajecno-syrove smesi. Syr byl dost slany a vyrazny, tak uz jsem nepridaval sul. Po pul minute jsem ji obratil vajecnou stranou dolu. Nechal jsem tortillu chvili smazit a pak vytahl a dal na talir. Takhle jsem usmazil ctyri. Rozpulil jsem je a ulozil do trouby, aby mi nevychladly. Potom jsem rychle orestoval na teze panvi zampiony a dal je stranou. Panev jsem ocistil, pridal olej a rozpalil ho na stejky. Mezitim jsem vymastil wok a rozpalil ho. Zatimco se smazily steaky, rychle jsem ve woku orestoval zelene fazolkove lusky. Mezitim se ohrala zalivka, do ktere jsem vmichal trochu skrobu na zahusteni. Na talir jsem na sebe naskladal ty ctyri usmazene tortilly (respektive jejich pulky), na ne nalozil steak, zasypal zampiony a zalil zalivkou. Na druhou stranu talire jsem dal orestovane fazolkove lusky, opepril, osolil a pokapal zbytkem zalivky na steak. Uzasne jsme se nacpali!

Archiv blogu