Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

pondělí, dubna 03, 2006

Co prosím?

Podle tohoto pár dní starého článku na IHNED prohlásil Mirek Topolánek, který zastupoval Českou republiku na mezinárodním semináři na téma "lidská práva a svoboda slova v éře boje proti terorismu" konaném na půdě Ministerstva zahraničí tohle:

"Největším problémem uvnitř Evropy je zavádění skupinových práv, která podle mého vytvořila podhoubí pro terorismus a neshody mezi kulturami a náboženstvími."

Inu, co na to říct, kromě toho, že šlo nejspíš o hloupý vtip. Přemýšlel jsem o tomto prohlášení dost dlouho a prostě jsem nebyl schopen přijít na to, o která skupinová práva Topolánkovi šlo. Napadaly mě pouze absurdní nebo zcela nehorázné výklady. Je s podivem, že ho novinář Hospodářských novin jednoduše odcituje, nezeptá se ho, co tím myslí a nechá to prostě bez komentáře.

Archiv blogu