Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

pondělí, září 15, 2003

Kdybych byl Baudelaire...

Kdybych byl Baudelaire, napsal bych dnes báseň...

Co jsme to viděli to letní jitro boží,
vy moje lásko jediná?
Za plotem na igelitovém loži
ležela bídná mršina...

a mučil bych, jako klasik ve své básni, další generace středoškoláků.

Včera večer jsme šli už za tmy s Hoangem na večeři k jednomu kamarádovi a všimli jsme si, že se zpoza plotu prázdné parcely vedle našeho činžáku line vůně vskutku nelibá. Dnes dopoledne jsem se tam za světla šel kouknout a ... místo básně jsem volal městskou hygienu.

Nějaké hovado hodilo přes plot černý igelitový pytel, který se v současnosti nadýmá vlnami odporných červů, přes něž občas vykoukne zbytek packy, podle jejíhož vzhledu a tvaru pytle usuzuju, že patřila psovi. Zbytek popisu ponechám na Rimbaudovi, kterému se to povedlo velmi výstižně. I fotografie vás ušetřím. :-)

Na hygienu volal, jak jsem později zjistil, i majitel našeho činžáku, a dostalo se mu příslibu, že to tam vyčistí do 24 hodin. Tak snad nebudeme muset nad chudákem dlouho rozjímat.

Človek ale fantazii nezakáže a napadá ho, jaký zmetek to musel být, když mrtvého psa hodí v pytli sousedovi za plot. A co se tomu psovi asi stalo... A že kousek od nás bydlí ve squatu jeden člověk, který mě na jaře uváděl v šílenství tím, že své štěně pitbulla nechával uvázané u plotu tři metry od kapoty auta, na které seděl a klábosil se svými kumpány, zatímco štěně bez ustání štěkalo a kňučelo. A jak jsem si říkal, že z toho psa vyroste neurotik. A že jsem toho psa poslední dobou neviděl. A jestli bych kromě hygieny taky třeba neměl zavolat policajty...




Archiv blogu