Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

čtvrtek, července 08, 2004

Snem ptaku

Jako nefrankofonni se tady zameruju hlavne na tanecni predstaveni a krome vyjimecnych pripadu planuju cinohru jenom v jazycich, kterym rozumim. Dnes rano jsme byli na "Kde bydlime." Uprimne receno - nic moc. Jedna herecka provadela jakysi tanec se zidli, ktery trval pres pul hodiny a prestoze byl slusne provedeny, zacal jsem se po chvili nudit. Tema se zdalo byt celkem pruhledne - v mestske osamelosti se casto uzavirame do svych bytu a vkladame do nezivych objektu vice nez jim patri. Dobra...

Odpoledne jsme byli na inscenaci motivovane Attarovym dilem Snem ptaku. Prestoze hra nebyla beze slov a slova byla pronasena francouzsky, rikal jsem si, ze mi toho zase tolik neutece, protoze tu knizku celkem dobre znam. A nelitoval jsem. Role vsech triceti ptaku hral jeden herec a byl uchvatny! Prechazel ve velmi rychlych replikach dokonale z jedne role do druhe jakoby spinacem prehazoval osobnosti. Skvele tancil a mel uchvatny prednes.

Zato vecer jsem se trochu vypekl. Chystal jsem se na jednu polskou hru do dosti vzdaleneho divadla a kdyz jsem se tam dostrachal, zjistil jsem, ze ji oproti programu zacinaji uvadet az zitra.

Archiv blogu