Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

neděle, dubna 20, 2003

Kvetou stromy! Odpoledne, poté, co jsem dokončil poslední úpravy překladu, jsem se vydal na kole do Central Parku. Po cestě jsem si všimnul, že začaly kvést stromy na Lennox Avenue. Jaký strom to je, bohužel nepoznám. Jaké stromy to máme před domem a kdy pokvetou i ony, to taky nevím. Ale kvetou stromy!

A navíc nás v pátek pustili z práce o dvě hodiny dřív. Vy se doma asi všichni chechtáte, protože jste beztak dostali volno už ve čtvrtek a neděláte ani v pondělí. My jdeme pochopitelně v pondělí do kanclu. Tady je svátků jenom pár a navíc i během nich nedávají volno všechny firmy. Dovolené je tady PODSTATN'E méně než v Evropě (většinou 10 pracovních dní, které si v mnoha firmách ani nemůžete vybrat najednou. Opět to ale všechno závisí na dané společnosti.) Narozdíl od Evropy totiž v USA nepraktikují rozšíření platnosti kolektivních smluv na odborově neorganizované. Pěstujte si odbory, drahoušci.

Jedna kolegyně v pátek poznamenala, že se letos podstatně více odkazuje k náboženské povaze probíhajících svátků /ať už židovských nebo křes'tanských./ Možná je to kvůli válce, možná je to souhrou války a větší náboženské angažovanosti sočuasného prezidenta a jeho vlády.

Zrovna běží v televizi, že baseballisti na nějaké oslavě Baseballové haly slávy bojkotovali původně plánovaný film o baseballu "Bull Durham" s Timem Robbinsem a zrušili mu pozvánku na oslavu, protože kritizoval válku. Už jste asi slyšeli o Dixie Chicks, které některé texaské rozhlasové stanice bojkotovaly a na shromáždění traktory rozjížděli jejich cédéčka kvůli tomu, že jedna z nich někde prohlásila, že se stydí za to, že je Bush z Texasu. V posledním díle soutěže pěveckých talentů "American Idol" účastníci zakončili sborovým zpěvem country-písničky "Jsem pyšný, že jsem Američan." Je to celkem průšvih. Příští týden má být v telce rozhovor s Madonnou a údajně bude právě kritizovat tyto záležitosti.

Archiv blogu