Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

neděle, července 27, 2003

Den svaté Julie

Včera jsme byli na oslavě svátku mojí kamarádky Julie. Anglosasové jmeniny nemají, ale Slované si tady nedají ujít příležitost uspořádat večírek. V pozvánce byl předepsán "andělský úbor," protože jmeniny jsou svátkem našeho patrona, našeho strážného anděla. Někteří lidé to pojali doslovně, jiní symbolicky, ostatní přišli v neandělském civilu.



Já jsem strávil část odpoledne tím, že jsem se snažil v New Yorku sehnat slušně vypadající tričko s nápisem Los Angeles, ale nepovedlo se. Tak jsme projeli šatníky a nakonec přišli na kombinaci triček s andělskou filmovou hádankou. Hoang měl na sobě tričko s hlavními představitelkami původní verze "Charlieho andílků" a já jsem si oblékl tričko s nápisem Berlín, zeleným semaforovým panáčkem vpředu a červeným vzadu (symbolizujícím Checkpoint Charlie - tedy bývalý přechod mezi západním a východním Berlínem).

Na oslavě bylo něco málo přes dvacet lidí, z nichž jenom tři byli rodilí Američani. Jídlo bylo převážně ruské a výborné. Nejvíce mě zaujaly kyselou smetanou zalité vypeckované švestky plněné mletými vlašskými ořechy s velmi mírným nádechem česneku. Naprosto úžasné! Holky taky připravily skvělý kompot a melounový punč. Dobře jsme se poměli...

Archiv blogu