Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

pátek, listopadu 14, 2003

Litery

Posledních pár dní jsem si dopřával volnější tempo. Konečně jsem se dostal k tomu, abych dal na papír, respektive na obrazovku, myšlenky, které se mi delší dobu honí hlavou. Začala vznikat menší povídka, která tak nějak shrnuje můj vztah k New Yorku a k Praze. Ještě ji nemám úplně dopsanou, ale až bude, vyvěsím ji...
Vichřice

Podle včerejších večerních zpráv měla New York dnes zasáhnout šílená vichřice dosahující rychlosti přes 100 km/h. Živly měly kulminovat v odpoledních hodinách. Říkal jsem si, bude zábava, půjdu odpoledne ven a celé to nafotím. Ráno jsem šel do obchodu a představoval jsem si, jak budou odpoledne ulicí lítat velké černé igelitové pytle s odpadky, připravené na chodníku k odvozu, nebo jak nám alespoň živel uklidí obě strany ulice najednou.

Pravda, během dne občas dost zafučelo a někde údajně došlo ke slibovaným škodám, ale u nás nahoře vítr tak maximálně rozfoukal listí. No, ale třeba ještě není všem dnům konec... :-)

New York se nenechá ve svém každodenním životě mnoha událostmi vzrušit ani vyrušit. I dnes ráno vyčistili levou stranu naší ulice a auta poslušně přeparkovala do dvouzástupu u pravého chodníku... a když jsem se naposledy díval z okna, byl na naší straně stejný bordel jako ráno.

Archiv blogu