Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

středa, dubna 14, 2004

Výměna valut v New Yorku

V New Yorku je na několikatýdenní návštěvě jeden můj dávný kamarád. Dneska narazil na menší problém. Přivezl si z Evropy Eura s tím, že určitě nebude problém je tady lehce vyměnit na dolary. Zjistil několik zarážejících věcí. Za prvé: většina bank vám peníze nevymění, pokud u nich nemáte založený účet. Za druhé: směnárny tady v podstatě neexistují. Za třetí: směnný kurz je tady oproti Evropě nesmírně nevýhodný. Takže: pokud pojedete do Ameriky, přivezte si dolárky s sebou.

Nakonec jsme to vyřešili. Zavolal jsem na zákaznickou linku kreditky American Express, ve které mě navigovali do jejich nejbližší kanceláře v obchoďáku Macy's na 34. ulici. Tam kamarádovi peníze vyměnili, byť za mizerný kurz. Tak kdybyste to někdy řešili, víte, co dělat...
Tak zase zpátky v New Yorku

Začátek tohoto roku mám dost rozlítaný. Zrovna jsem se vrátil z třítýdenního pobytu v Praze, teď jsem na tři týdny v Americe a potom zase letím zpátky do Prahy. Nějak jsem v tom zmatku na bloggování skoro zapomněl.

Archiv blogu