Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

neděle, února 23, 2003

Tak teda ted jsem se pekne vyprudil. Zrovna jsem napsal kratky blabol o filmu, ktery jsme vcera videli, zmacknul "publikovat" a text zmizel bez toho, aniz by se objevil na mojich strankach. Tak znovu.
Vcera jsme byli na Amandla, dokumentarnim filmu o roli bojovych pisni a tancu v jihoafrickem osvobozeneckem boji. Film jako takovy ma svoje mouchy, ale je nesmirne poucny. Ja sam jsem byl v JARu trikrat. Poprve jsme si se segrou a kamaradkou Danielou pujcili na mesic auto a krizem krazem jsme projeli celou zem. Podruhe jsem mel tu cest doprovazet tehdejsi predsedkyni Senatu Libusi Benesovou na inauguraci prezidenta Mbekiho a oficialni navstevu JARu. Na samotnou inauguraci sla predsedkyne s velvyslancem a ja jsem vzal cast delegace do "kotle" pod vladnimi budovami. Vcera jsem si na ten moment vzpomnel - ocitli jsme se uprostred tanciciho a zpivajiciho davu, moc netusili, co se deje a co se bude dit, ale bajecne jsme si to uzili. JAR je fascinujici, ale velmi rozsahle a slozite tema, do ktereho se mi ted nechce poustet. Spis jsem jenom chtel otisknout odkaz na stranky toho filmu a upozornit vas na nej, at vam neutece, az ho budou promitat v Cesku.

Archiv blogu