Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

pondělí, srpna 09, 2004

Hádanka

Nedávno jsem dostal zajímavou hádanku. Tak ji dávám k dispozici. Předesílám, že hádanka obsahuje všechny informace, které potřebujete k jejímu vyřešení. Zatím znám kromě sebe jenom dva lidi, kteří našli správnou odpověď. Pošlete mi svou odpověď e-mailem a já vám dám vědět, jestli jste měli pravdu a co to znamená. Nebojte se zdánlivě absurdních řešení. Hádanka je, konec konců, pro drsnější povahy:

"Žena potká na pohřbu své matky krásného neznámého muže. Na první pohled se do něj zamiluje, ale ostýchá se na něj promluvit a požádat jej o telefonní číslo. Po pohřbu ho nemůže dohledat. Za čtyři dny zabije svou sestru. Jaký měla motiv k vraždě své sestry?"


Ještěd a Český Ráj

S Filipem a Laurou jsme absolvovali koncem minulého týdne další výlet. Trasa byla moc pěkná. Opět doporučuju!! Začali jsme na Ještědu. Vyjeli jsme na Tetřeví sedlo, odkud jsme vystoupali na vrchol. Určitě stojí za to jít prudší stezkou a ne po silnici. Jestli si pospíšíte, určitě kolem stezky najdete takovou spoustu borůvek jako my.

Pokračovali jsme dolů po 278-ce do Smržova k Čertově zdi. (těsně před obcí je hnojník, u kterého je třeba nechat auto a vydat se lesní cestou. pozor - špatně značeno!) Čertova zeď je zajímavý přírodní útvar, který vypadá jako člověkem (respektive čertem) postavená zeď dlouhá přes 20 kilometrů. K jejímu vzniku se váže pohádka, kterou asi znáte. Dnes je už zeď hodně přerušovaná, částečně proto, že kdysi kdosi kus zdi rozebral a materiál použil na stavbu silnice.



Po 278-ce jsme jeli až do Českého Dubu, kde jsme odbočili na silnici 277 směr Mnichovo Hradiště. Tam jsme se vydali 610-kou a v Hoškovicích odbočili na Dneboh. Kousek za Dnebohem je jedno z nejkrásnějších a nejzajímavějších míst, na které jsme zatím na výletech narazili. Jmenuje se Drábské světničky. Drábské světničky jsou pískovcové kopce se soustavou vytesaných chodeb a světniček. První osídlení se datuje už do staroslovanských dob. Později tam měli hrad loupežníci (drábové). Ještě později byl na skále kolem světniček dobudován dřevěný hrad (dnes už neexistující.) Na vzdálenějším kopci se dá ještě jít po červené kousek dál a potom prudce dolů zpátky k parkovišti.


Potom jsme pokračovali do Zásadek a z nich nahoru na Mužský. Jednak tam byla cache, druhak tam byl nádherný výlet.

Odtud jsme se vrátili na mladoboleslavskou dálnici a jeli domů.

Archiv blogu