Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

sobota, srpna 12, 2006

The Wall

Zajímavý článek od bývalého šéfa blízkovýchodní sekce New York Times o zdi, kterou staví Izrael, aby se oddělil od Palestinských území - částečně na palestinských územích. Za vše mluví citát: "příliš velký tlak vede k výbuchu."

Taky si poslechněte rozhovor s Allegrou Pacheco. Její příběh je fascinující. Je to americká židovka ze sionistické rodiny, která se přestěhovala do Izraele a působila jako první zástupkyně Palestinců. Její manžel - který nedostal izraelské občanství, přestože si vzal majitelku izraelského pasu - je vězněn bez formálního obvinění. Amnesty International jej považuje za vězně svědomí.

Najdi svého lesního ducha


Beech_Grove_2.JPG
Originally uploaded by Michal Ginter.
Dneska jsme se byli dopoledne podívat na svého lesního ducha (viz foto). Hradec je nádherný les, tak jsem si řekl, že Vám prozradím souřadnice. Inu, pojedete od Prahy po strakonické dálnici, sjedete na Dobříš a potom se vydáte po silnici 114 na Hostomice až dorazíte na souřadnice (podle GPS) 3435780 & 5520247. Je to malá lesní cesta, kde asi po deseti metrech uvidíte zákaz vjezdu. Před značkou zaparkujete a vydáte se za nosem dolesa. Po chvíli se cesta rozdvojí, vydáte se po levé straně až dorazíte na souřadnice 3437483 & 5522625, kde uvidíte tento strom. Když půjdete dále, po pár kilometrech narazíte na rozcestí značených cest. Je tam takový přístřešek, kde se dá dobře najíst, zvláště pokud to prase, které tam nechalo pytlíky s odpadky je už ráčilo uklidit.

My jsme dnešní výlet museli trochu zkrátit, protože a) Hedviku píchla vosa nad oko, které jí dost nateklo a měli jsme obavu, jestli není na vosí píchnutí alergická jako Hynek, který vloni skončil na kalciovce a b) protože začalo pršet a my jsme neměli pršipláště a c) protože jsme odpoledne museli odvézt Albertova tátu na letiště. Ale i tak každý výlet do tohoto lesa stojí zato. I když tam ještě pořád nejsou žádné houby! :-(

Kdo za to může?

Martin, autor Masy Krytyczne, se vrátil z jazykového tábora a nahrál další díl, který jsem si hned stáhnul. Zabodoval následujícím postřehem. V polském parlamentu poslanecký klub vládní strany Právo a Spravedlnost (PIS) zorganizoval - předpokládám, že ještě v období sucha - modlitby za déšť (věřte nebo nevěřte, na MK byl dokonce zvukový záznam). A čeho se dočkali? Povodně. :-)

Archiv blogu