Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

sobota, července 09, 2005

Roztržité materiální ztráty

Tak snad do třetice všeho dobrého a zlého.

Před týdnem jsem přivezl Felicii po generální údržbě do Újezda. Šlapala jako hodinky. V neděli jsem ji chtěl vytáhnout ze stodoly na projížďku. Když jsem vyjížděl, zapomněl jsem, že na pravé straně jsou sloupy na podlaze spojeny asi 10 cm vysokou kládou. Přejel jsem ji předním kolem a nemohl se dostat zpět. Nakonec jsme kola podložili cihlami a vyjeli, ale někde se dole nejspíš něco utrhlo, protože babička řve jako naše nová sekačka... Takže ji budu muset vyexpedovat zpátky do servisu.

Ve čtvrtek jsme se v noci vraceli ze Štrasburku. Bylo mimořádně hnusné počasí a oba jsme byli dost unavení. Nabrali jsme benzín a při zatáčce od benzinky jsme mírně pravým spodním bokem najeli na betonový bazmek. Takže první škrábanec má za sebou i Elantra...

Dneska ráno jsme mimo jiné stěhovali malá železná kamna. Opřel jsem je o svůj bok, abych mohl zavřít dveře. Bohužel jsem zapomněl, že mám v kapse mobil. Samozřejmě jsem otlačil display, takže ho funguje polovina.


Ach jo. Příští týden budu likvidovat škody.

Těhotenské chutě

Na Vikinu lezou chutě. Posledních pár dní nechce žrát ani granule ani maso. Naprosto ale zbožňuje - a hlasitě vyžaduje - piškoty s tvarohem. Budeme nejspíš muset sehnat nějaké vitaminové doplňky, ať má všechno, co potřebuje. Neznáte někdo něco dobrého?

Škatule, škatule

Máme za sebou den přesunu nábytku. Miláčci už v podstatě zrušili dřevěný rám pod futon, který jsem měl jako rozkládací gauč v obýváku. Viki se navíc v noci na futon pořád občas počurá a až přijdou štěňata, měl by to asi velmi rychle za sebou. Takže jsme ráno půjčili 16-kubíkový Iveco Daily a nejprve převezli pár věcí, které byly původně v Albertově starém bytě, ze skladiště na Vinohrady. Potom jsme naložili futonový rám a pár kusů nábytku z Vinohrad. Po cestě jsme přidali zahradní nábytek, který jsme dostali od našich, a vyrazili do Újezda. V Újezdě jsme všechno vyložili a rozestavěli v jedné místnosti, takže si máme kam sednout, kde a z čeho se najíst a případně se i kde vyspat. Doma jsme přestavěli obývák. Futon nahradila koženková sedačka, kterou z nějakého důvodu Hynek ani Hedvika ve štěněcím věku neničili. Navíc, když se jim (nebo jejich budoucímuu potomstvu) na ní stane nějaká nehoda, setře se a hotovo. Auto si chlápek z půjčovny vyzvednul v půl desáté a je vymalováno. Všichni jsme ale utahaní jako štěňata...

Archiv blogu