Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

pondělí, června 23, 2003

Z jineho soudku:
Mam za sebou prvni tlumoceni v New Yorku. Minuly tyden me najala jedna mistni agentura na kratke obchodni jednani, ktere se nejspis rozroste do dalsich zakazek, mozna jeste pred mojim srpnovym vyletem do Prahy. Mel jsem z toho radost - bylo fajn zase pricichnout ke stare profesi.
Negramotni ucitele ve verejnych skolach

Dneska rano jsem slysel ve zpravach, ze dva a pul tisice z 10.000 necertifikovanych ucitelu, ktere mesto nabralo kvuli nedostatku kvalifikovanych ucitelu ve verejnych skolach, nedavno podstoupilo certifikacni zkousku a propadlo u testu cteni a psani. Pokud zkousku neslozi, budou na podzim propusteni. Skolska rada je prekvapena, jelikoz ministerstvo skolstvi pomahalo ucitelum s pripravou na danou zkousku.

Pripomina mi to rusky vtip o zbohatlikovi, ktery prijde do obchodu koupit diamantovy nahrdelnich za 10.000 dolaru. Prodavac se ho pta, jestli chce zaplatit sekem nebo kartou a zbohatlik otveti: kdybych umel cist a psat, v zivote bych si tenhle nahrdelnik nemohl dovolit.

Archiv blogu