Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

sobota, prosince 20, 2003

Můj nový filmový oblíbenec

Moji milí, jestli jste dosud neměli to potěšení podívat se na některý z filmů hong-kongského režiséra Wonga Kar-Waie, určitě si ho při nejbližší příležitosti nenechejte ujít.

Půjčili jsme si na DVD dva jeho filmy, o kterých si více můžete přečíst třeba na internetových stránkách jeho fanoušků - Happy Together a In the Mood for Love a musím říct, že jsem byl po delší době zase filmově dokonale unesen... výborné vykreslení mezilidských vztahů, zajímavé příběhy, dobré a dobře otitulkované dialogy a ta kamera... člověk by mohl skoro každé filmové políčko vyvolat jako fotku a pověsit si ji z fleku do obýváku na zeď. H.K.W. pracuje bez scénáře a natáčí filmy asi tak jako když člověk píše knihu ... improvizuje a točí a pak to sestříhá na polovinu. Není to sice nejhospodárnější postup - a párkrát ho prý přivedl na pokraj bankrotu - ale výsledek je skvostný!

Archiv blogu