Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

sobota, října 08, 2005

Vyšťavovací víkend


Stormed
Originally uploaded by Michal Ginter.
Od bouří před pár týdny se vždycky po příjezdu na statek setkáme se stejným pohledem. Pod jabloněmi je souvislá vrstva napadaných jablek. Původně jsme mysleli, že s nima nic nebudeme letos dělat. Potom jsme opatrně začali zkoumat, jestli v okolí existují nějaké moštovny. Nakonec jsme se rozhodli, že koupíme drtič a lis na ovoce a vyrobíme aspoň trošku džusu pro okamžitou spotřebu a do mrazničky. Dneska jsme zkoušeli první várku a chutnal naprosto fantasticky. S pasterizovaným moštem se to absolutně nedá srovnat. Zítra přijede naše kamarádka Alena a moji rodiče a uspořádáme moštovací odpoledne.

Když jsme lisovali jablíčka, krkavčí matka Vikina zavedla tři zbývající potomky k našemu jezírku ... ehm, zatím žabinci. Picasso tam samozřejmě vlítnul. Je holt vzornou kopií své matky, která ani ne v půl roce vlítla v zimě do napůl zamrzlého jezera ve Stromovce. Třesoucího se smrdutého Picassa jsme umyli v umyvadle teplou vodou, vysušili a zabalili do deky. Měli jsme dost strach, že se nachladí. Ale teď už spokojeně spí s ostatními doma v Praze v kleci.

Nové domovy

Včera si přišla pro Marušku její nová panička Andulka. Marušku jsme vybavili plínkou, kterou jsme nejprve nechali v naší posteli a potom ji ještě intenzivně otřeli o Hedviku. Ať se jí první den méně stýská. Ráno jsme dostali SMS, že si Maruška celý večer hrála. Noví páníčci odolávali do jedné hodiny v noci a potom se k nim Maruška přestěhovala do postele.

Zítra se vydá do světa Matýsek. Paní levá ještě absolvuje v úterý druhé očkování a páníčci si přijdou ve středu.

Hedvika to zatím snáší velmi dobře. Včera se nijak nevzpouzela a chová se, jako by se nic nedělo.

Archiv blogu