Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

sobota, července 17, 2004

Babiččin první výlet

Dneska bylo krásné počasí, tak jsem vyvezl babičku Felícii na první výlet.  Absolvovali jsme trasu, kterou už znám a vřele doporučuji.  Člověk se proplétá klikatou silničkou střídavě lesy a podél Berounky.  Jako stvořené pro důstojnou pomalou jízdu se spuštěnou střechou. :-) 

Vyjeli jsme po strakonické a odbočili na silnici 115 na Karlštejn.  Zastavili jsme se u zámečku (původně křížovnická tvrz) v Dobřichovicích.  Na Karlštejně už jsem byl mockrát, tak jsem pokračoval dál do Srbska, kde jsem odbočil na 116-ku směrem na Svatého Jana pod Skalou.  Tam jsem si dal kafe, babičku odstavil na parkoviště, natáhl jí střechu a vyšplhal se na skálu.  Musím říct, že jsem pěkně z formy, protože jsem nahoře málem vypustil duši.  Dost jsem se zastyděl, když jsem úplně na vrcholu potkal ženu v pokročilém stádiu těhotenství. Potom jsme pokračovali do Loděnice a zpátky do Prahy.    V zápalu jsem se letos poprvé dnes ráno zapomněl namazat krémem na opalování, takže jsem se vrátil dost spálený ... ale spokojený.

Svatý Jan pod Skalou

Pohled ze skály


 


Archiv blogu