Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

čtvrtek, dubna 21, 2005

První velká zpráva

Jak jsem říkal před nějakou dobou, chystala se jedna velká zpráva, o které jsem z pověrčivých důvodů nechtěl mluvit. Dospělo to do fáze, ve které by už se snad nic nemělo pokazit, takže poodhrnu pokličku tajemství.

Právě nám schválili úvěr a podepsali jsme smlouvu o smlouvě budoucí a kupujeme naprosto úžasný statek u Žebráku. Fotek zatím moc nemám, takže si budete muset počkat, až dostaneme klíče a pro tuto chvíli se spokojit s krátkým popisem.

Statek je z poloviny devatenáctého století. Z venku byl postupně a velmi citlivě zrenovovaný. Nová střecha, nové krovy, nová omítka, krásně udržovaná zahrada. Je na vizuálně dobře oddělených 2.500 metrech čtverečních. Na jedné straně je hned za vjezdem dlouhý dům, který za polovinou přechází v kamennou maštal. Proti je místo na garáž, vedle kterého stojí miniaturní domeček s vikýřem, který se kdysi používal jako chlívek, teď tam bude sauna. :-) Mezi dlouhým domem a hranicí pozemku je malá oddělená zahrada. Zbytek mírně svatého pozemku je zatravněný, občas nějaký pěkně udržovaný strom. Na druhé hranici pozemku je krásná stodola (opět s novou střechou a krovy) o rozměru 10 x 15 m. Tam bude bydlet babička Felicie. Vedle stodoly bude maličký hájek, nejspíš březový. Napůl cesty mezi stodolou a domem je jezírko o průměru asi 8 metrů, kde bude přírodní koupališťátko. Z domu je výhled na hrad Točník. Oblast je nádherná a je tam spousta příležitostí k vyjížďkám. Po dálnici jsme za 25 minut na metru. Prostě paráda.

Vnitřek jsme si rozhodli předělat po svém. S dispozicí nám pomáhá architektka Bára Škorpilová, pro kterou kdysi Albert pracoval. Takže to bude dost úžasné. Doufáme, že se nám podaří vnitřní rekonstrukci dodělat do pozdního podzimu, takže od příštího roku budou mít kamarádi kam jezdit... budeme mít hodně prostoru pro hosty.

Zároveň si samozřejmě nechávám byt v Praze, protože si dost dobře nedovedu představit, že bych dokázal existovat jenom na venkově bez městské základny.

Archiv blogu