Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

neděle, března 02, 2003

Prave jsem se vratil z kina. Byli jsme na poslednim filmu Davida Cronenberga "Pavouk." Znama, se kterou jsme film videli, se strasne rozcilovala, ze mistni noviny otiskly kritiku, ve ktere autor prozradil hlavni zapletku. Pak jsem se ale podival na oficialni stranky filmu a nasel jsem tam touz informaci. Nicmene - neprozradim. Necham na vas, jestli si pribeh dopredu prectete nebo ne.

Reknu vam jenom, ze to urcite stoji zato. Nevim, do jake miry autor verohodne popisoval vnitrni svet schizofrenika. Ja jsem mel pocit, ze v tom filmu popisoval neuveritelne tragickou reakci na bezne trauma oidipovskeho syndromu. Podobny pocit jsem mel u novozelandskeho filmu Rain, ktery taky moc doporucuji (byt tam se nejednalo o oidipovsky syndrom ani o schizofrenii).

Mimochodem, sam jsem nedavno prisel na to, ze jsem vlastne ani presne nevedel, o cem pribeh Oidipa presne byl. Znal jsem ho jenom z Freudova popisu. Takze par odkazu: tady je anglicka verze stare Sofoklovy trilogie o Oidipovi a tady je obsah z neciho ctenarskeho deniku.

Archiv blogu