Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

neděle, ledna 29, 2006

Konstrukce

Kromě destrukce se už začínají některé věci i vytvářet. Zatím jsou to věci do budoucna spíš neviditelné. Například dramatickým způsobem třicetimetrovým jeřábem usadili velikou novou žumpu. Do vjezdu se totiž nevešla a těsně nad ním je elektrické vedení. Takže se zvedala přes dráty a střechu. Nebyl jsem u toho - to možná fotogenické bylo. Další v budoucnu neviditelná stavba jsou základy u stáje. Aby šla stáj odizolovat, musí se v ní dodělat základy. Metr po metru podkopávají zed a dobetonovávají pod ní základy. Následuje izolace střechy - až se trochu zmírní ta Sibiř.



Destrukce

První fáze rekonstrukce mi nepřipadají moc fotogenické a navíc se u nich téměř nevyskytujeme. Je to spíš destrukce než konstrukce. A občas se objeví neočekávaná ztráta. Tady se například vydlabal kus zídky, do kterého se vsadil nový pilíř s elektroměrem. Z druhé strany se zbourala stará kůlna. Stavebníci předpokládali, že zídka vydrží. Nevydržela...



destruction
Originally uploaded by Michal Ginter.

Archiv blogu