Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

pátek, června 27, 2003

Dan Savage

Jsem si téměř jistý, že jsem se jméno Dan Savage už v mojem blogu objevilo. Je to můj oblíbený americký autor sloupků, které syndikovalo dvanáct amerických periodik. Taková rozpustilá Sally v kalhotech (většinou). Vydal i pár knížek. Pro ty z vás, kteří umíte dobře anglicky, vřele doporučuji. Je to jedinečná záležitost. V archívech hledejte pod "Savage Love."

zkouška diakritiky

Když jsem se naposledy pokoušel psát s diakritikou na Macu, nešlo to na PC přečíst. Blogger mezitím začal podporovat češtinu, tak to zkouším znovu. Dejte mi vědět v případě, že je diakritika tohoto příspěvku na vašem PC nečitelná.

Fotky z Newportu

Tak, takhle vypadá pohled na spodní část velkého mostu z menšího mostu, který odděloval ostrůvek s hotelem od Newportu.


A tenhleten domeček bych prosil na důchod...

Pokroky?

Kanada pred nekolika dny schvalila zakon o manzelstvi lidi stejne orientace.

Co na to US?

Bush se snazi prosadit, aby tzv. "faith-based initiatives," (ve volnem prekladu: platime tady z federalnich dani nabozenske organizace, ktere pod rouskou socialnich sluzeb siri svou viru,) jejichz vznik umoznil svou prezidentskou vyhlaskou, spadaly pod federalni legislativu a ne legislativu jednotlivych statu. Proc? Protoze federalni legislativa neupravuje zakaz diskriminace pri prijimani novych pracovnich sil na zaklade, mimo jine, sexualni orientace a "gender identity" (to se tyka v praxi transsexualu), kterou zakony drtive vetsiny statu zakazuji. V praxi si rikam, ze se dost tezko najde gay, lesbicka nebo transsexual-ka s troskou sebeucty, kteri by chteli pracovat pro nabozenskou organizaci, ktera je diskriminuje. Takze at si trhnou nohou. Ale na druhou stranu me rozciluje, ze z MYCH federalnich dani financuju organizace, ktere si tohle mohou dovolovat.

Na druhou stranu: Dneska se rozhodnutim Nejvyssiho soudu USA konecne podarilo odstranit dalsi zbytek stredoveke legislativy nekolika malo statu USA, jejichz organy cinne v trestnim rizeni mely dosud de iure moznost trestat "nestandardni" pohlavni styk. Mimochodem, podle stejneho zakona mohly krome gayu trestat i analni styk mezi muzem a zenou a v nekterych statech dokonce i oralni sex. Jo, kdyby v jednom takovem zil Bill Clinton, tak by ten zakon spadl pod stul urcite drive... :-)

Pozitivni na tom je, ze mi v techto statech ode dneska mohou nabozensti fanatici beztrestne polibit prdel...





Archiv blogu