Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

pátek, října 28, 2005

Novinky č. 2


Work has begun
Originally uploaded by Michal Ginter.
Tento týden v pondělí nabylo právní moci stavební povolení. Hned tam naběhla zahradnická firma a v zápětí první pracovníci na zemní práce.

Dneska jsme se tam byli podívat na letmou inspekci. Plot je téměř postavený. Kamenná podlaha ve stáji je vykopaná téměř do pracovní hloubky, kameny jsou očištěné a na hromadě. Všechny dřeviny, které měly pryč, jsou vykácené, dřevo je nasekané ve stodole a větve nadrcené. Pár dolíků, které se měly vyrovnat, jsou zasypané a vyhlazené. Místa vysázení stromů a keřů jsou označená. Chystají se na výkop chodníku a příkopů pro nové přípojky plynu, elektřiny a vody, které se začnou příští týden pokládat. Mezitím čekáme v pondělí první nabídku stavební firmy a během týdne ještě další dvě. Počasí nám přeje, tak snad to ještě chvíli vydrží, aby se do zimy zvládlo to, co je třeba udělat před mrazy.

Novinky č. 1


Picasso - 10 weeks
Originally uploaded by Michal Ginter.
Měli jsme plné ruce práce, takže jenom stručný přehled, co se u nás děje.

Maruška, Bělinka (dříve paní Levá) a Mates (dosud se nerozhodl, jestli bude slyšet na Matese nebo Jacka) už jsou všichni u nových páníčků. Bělinku potkáváme pravidelně, protože její noví tátové bydlejí pár bloků od nás. Před týdnem ji Albert potkal v parku na Parukářce. Hlásila se k nám a pořádně si vyhrála s Picassem. Viki ji hned začala vychovávat.

Picasso zůstal. Viki odstavování štěňat nechávala více méně bez povšimnutí. Nervózní byl jenom Picasso. Jak se mu vytráceli sourozenci, asi si taky myslel, že půjde do světa. Prvních pár dní se choval jako milius. Vzorně čurá na plenky na zemi - s loužičkami skoro vůbec nemusíme bojovat. Jenom se po pár dnech dobře začlenil do stávající demoliční čety. Až bude hotový Újezd, bude muset náš vinohradský byt podstoupit hloubkovou údržbu.

Picasso si libuje v extrémech vůní. Už dvakrát vlítnul do jezírka v Újezdě a smrděl - inu - jako kompost. Před týdnem si zase hrál v koupelně a zhodil na sebe lahvičku se zbytkem parfému Faconable. Voněl jako parfumérie, hrozně prskal a byl trošku přiopitý, jak si asi fetnul alkoholu. Hynek s Hedvikou se mu vyhýbali na sto honů. Nám voněl celkem hezky - jenom ho uložit mezi prádlo. :-) Už se tedy dvakrát musel koupat, což v tomto věku není ideální, ale nebylo zbytí. Naštěstí se mu velmi líbí fénování, takže nikdy nezůstal dlouho mokrý.

Archiv blogu