Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

středa, června 04, 2003

Poslední dobou mám pocit, že kdykoli si přečtu sdělovací prostředky, akorát se - s prominutím - naseru. Následují dva příklady.

Podle prvního článku v Nationu se v situaci, kdy se ve Státech předčasně zavírá řada škol, protože stát nemá peníze na výplaty učitelů, v jednom městě rozhodli investovat 700 000 dolarů do systému, který bude indentifikovat studenty pro účely platby ve školní jídelně na základě sejmutých otisků prstů (sic!). Tady je odkaz:


Podle tohoto článku se US přestaly tajit tím, že v Guantanamo Bay uspořádají neveřejné vojenské tribunály, které budou mít pravomoc udělit trest smrti a popravovat přímo na místě cizí státní příslušníky, což odporuje několika mezinárodním úmluvám. Amnesty International se tím už delší dobu zabývá a hádejte, co je jim to platné.

Archiv blogu