Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

neděle, února 29, 2004

Jeden zajímavý statistický údaj

Možná jste si všimli, že poslední týdny probíhá ve Spojených státech dosti bouřlivý vývoj v otázce manželství gayů a lesbiček. Nebudu shrnovat celý vývoj, protože za a) by to bylo na dlouhý elaborát, na který nemám v současnosti čas a za b) se o podrobnostech můžete dočíst ve všech velkých amerických novinách, jestli máte zájem o více informací.

Jenom bych vypíchnul dva údaje, které jsem se dočetl v dnešních New York Times a který podle mne mluví za vše:

1) Zatímco podle všech současných průzkumů veřejného mínění podporuje manželství gayů a lesbiček menšina Američanů, ta menšina je podstatně větší než menšina, která schvalovala rasově smíšená manželství v roce 1968, tedy rok POTÉ, co rasově smíšená manželství legalizoval Nejvyšší soud USA.

2) V současných průzkumech veřejného mínění má manželství gayů a lesbiček výrazně většinovou podporu mezi respondenty ve věkové skupině 18 - 29 let.

Závěry si udělejte sami. :-)
Další výborný film

Dneska byl po dlouhé době první den, kdy měl člověk pocit, že tahle zima někdy skončí. Venku svítilo sluníčko a odpoledne se teplota vyšplhala nad 10 stupňů Celsia. Po obědě jsme se vydali na dlouhou procházku. Ušli jsme asi 70 bloků a potom dojeli do East Village, kde jsme měli sraz s kamarádkou a vydali jsme se do kina na Touching the Void. Je to naprosto úchvatný britský kousek - napůl dokument napůl dramatizace jedné horolezecké výpravy. Celý film jsem seděl našponovaný na kraji sedadla a držel se opěradla. Kdybych nevěděl, že film popisoval skutečný příběh, asi bych nikdy neuvěřil. Ta zvláštní směs smůly a štěstí je prostě k nevíře. A výkon, ke kterému se dokáže vyšponovat lidský organizmus ve chvíli, kdy mu prostě nic jiného nezbývá, se vymyká běžné představivosti. Vřele doporučuju!!!

Archiv blogu