Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

pátek, února 06, 2004

Sním nebo bdím?

Na Superbowl (finále poháru v americkém fotbalu) jsem se nedíval. Pustil jsem si ale později zprávy, ze kterých jsem se dozvěděl, že v poločase, který bývá dějištěm velké zábavné show, měl Justin Timberlake strhnout Janet Jackson svršky a nějak se to vymklo kontroly a strhl jí i část podprsenky. To je toho, řekl by si Evropan. V Americe je však z toho škandál, který může mít daleko širší dopady než si mnoho lidí uvědomuje. Věčně usměvavá televizní hlasatelka oznámila rozhodnutí Federální komunikační komise vysílat příští velký přímý přenos (Grammy Awards, myslím) s ještě větším zpožděním. Dosud se vysílalo s pětivteřinovým zpožděním, které umožnilo cenzorům "vypípat" sprostá slova, ale nedalo jim dost času vymazat celé "urážlivé" scény. S tím, že "urážlivé" nebylo dále specifikováno. Nyní bude přenos zpožděn ještě více, aby se cenzoři případně mohli vyřádit. Tady přestává legrace, moji milí! A národ dále sedí, žere kukuřičné chipsy se salsou a pije coca-colu...

Mezitím, na Manhattanu umrzla další bezdomovkyně. Dnes ráno jsem vykouknul z okna a viděl mladého bezdomovce, odhadem tak pětadvacetiletého, vybírat z popelnice plechovky od coca-coly, které jsou zálohované asi pěti centy.

Archiv blogu