Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

neděle, května 30, 2004

Usazování

Tak se zase pomalu zabydluju doma. Pořídil jsem sazeničky máty a bazalky. Nakonec jsem se spokojil s italskou, protože jsem já trouba zapomněl v New Yorku koupit semínka thajské, která má trochu jinou chuť. Taky jsem se dozvěděl, že existují finančně dostupné bytové zavlažovací systémy. Jeden si pořídím, aby kytičky při mých častých výletech netrpěly.

Pořídil jsem ADSL, abych si nemučil nervy s vytáčeným spojením. Holt, po newyorském kabelu s 550 kbps se mi na vytáčených 40 jen těžko zvykalo. Naštěstí mám kamarády, kteří udělali důkladný průzkum trhu a doporučili firmu GTS, takže mi to ani neudělá díru do rozpočtu.

Na to konto jsem udělal průzkum internetových rádií a našel jsem stanici Echo Moskvy. Rusky mluvícím vřele doporučuji!

Po pěti letech odkladů jsem se konečně rozhodl nechat dodělat pár poliček do kuchyně, ať mám na co odkládat nakrájené suroviny.

Vyřídil jsem první várku administrativních záležitostí, které se mi tady nakupily. Ještě mě čeká pořídit nějakou kartotéku (mám rád takové ty staré, železné hrůznosti ze zaprášených archívů) a roztřídit a povyhazovat tuny papírů, které mi zatím leží ve skříni. Pořídil jsem scanner a budu se i jeho prostřednictvím snažit zredukovat stohy dokumentů na naprosté minimum. Na CD-ROMy se chytá míň prachu a jsou - pravda - přenosnější.

Dočetl jsem knihu "The Drama of the Gifted Child" od Alice Miller, kterážto se tímto vydává na turné po kamarádech. Opravdu dobré a poučné počtení. Pouštím se do druhé kapitoly "A People's History of the United States" od Howarda Zinna, kterou taky vřele doporučuji.

Pořídil jsem si šíšu (vodní dýmku), tak nemusím chodit bafat jenom do čajoven.

K další lekci vietnamštiny jsem se dosud nedostal, ale měl bych s tím pohnout. Dal jsem si totiž závazek, že se do Vietnamu nevrátím dokud se tam budu schopen domluvit. A plánoval jsem příští zimu... Tak uvidíme.

Archiv blogu