Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

pátek, září 19, 2003

Fukar

Dneska tady pěkně fučelo, i když hurikán Isabel se nám zatím vyhnul. V některých státech ale nadělal velké škody.

Jak pokračovala anabáze s baudelairovským tématem? Druhý den ráno přijel inspektor z hygieny, který si volnou parcelu prohlédnul, uznal, že tam je bordel a smrad a slíbil, že to bude brzy vyřešeno. Majiteli našeho činžáku dokonce na hygieně údajně slíbili, že pytel odstraní do 24 hodin. Mezitím jsme požádali všechny sousedy, aby hygienu bombardovali telefonáty. Když tam druhý den pořád byla mrtvola i smrad, volal jsem zpět a od operátorky jsem se dozvěděl, že musím zavolat na odbor zdravotnictví, protože se předmět nachází za plotem. Podivil jsem se, vzhledem k tomu, že tam byl jejich inspektor, ale přesto jsem zavolal na zdravotnický odbor. Tam mi pochopitelně řekli, že to není v jejich kompetenci a že mám zavolat na hygienu. Tak jsem zavolal znovu na hygienu, zvedla to jiná operátorka, která mi řekla, že jestli tam byl inspektor, případ je otevřen a řeší se. Na dotaz, kdy tedy můžeme očekávat odstranění pytle i s jeho obsahem řekla, že to neví a nemá to jak zjistit.

Dnes odpoledne jsem se vracel domů z pochůzek a před domem to nesmrdělo. Tak jsem si řekl, že soustředěné úsilí zabralo. Inu, šel jsem se podívat k plotu a zjistil jsem, že už tam je jenom kostra, kterážto nesmrdí. Takže příroda opět předběhla civilizaci...

Archiv blogu