Blog jsem zakládal, když jsem žil v New Yorku, abych hromadně posílal kamarádům zprávy, co se děje za velkou louží. Po mnoha přílivech a odlivech jsem napevno zakotvil v matičce Praze a vybudoval si nový mikrosvět, ze kterého zase občas vyšlu zprávu... Můžete se mi ozvat na michalginter gmail com.

pondělí, června 16, 2003

Dneska jsme s Hoangem a s naší kamarádkou Angelikou proodpočívali skoro celý den v East Village, což je velmi příjemná čtvrť v dolní východní části Manhattanu. Slyším na ni dva různé názory: jedni říkají, že to je nejprogresivnější čtvrt Manhattanu a že tam žijí alternativní umělci a svobodomyslné duše; druzí říkají, že to je čtvrt do sebe zahleděných postpubertálních rádobyosobností. Já si myslím, že pravda je někde ku prostředku, ale spíš se klaním na tu pozitivní stranu.

V jednu chvíli šla po ulici dívka oblečená a namalovaná jako klaun, s klaunským vozíčkem. Zastavila se u pouličního stánku s knihami a něco si tam prohlížela. Chvíli se živě bavila s prodavačem a potom si šla po svých. Kolemjdoucí okem nemrkli ... Pravda je, že když se delší dobu pohybujete v East Village, už vás téměř nic nemůže překvapit...



Archiv blogu